Over Charlotte, eigen pestverleden en motivaties

Charlotte Broekhuizen is oprichtster, ervaringsdeskundige en blogger voor verschillende doelgroepen. Ze blogt o.a. voor magazine HetKind en geeft anti-pesttrainingen op basisscholen. Via social media kunnen kinderen, pubers en volwassenen contact met haar zoeken.

Charlotte werd in 1989 geboren in Hoorn, maar groeide uiteindelijk op in Bovenkarspel. Ondanks dat ze nu een ‘maatschappelijke’ website en trainingen runt, heeft ze eigenlijk iets anders gestudeerd. Sinds 2014 is ze HBO Duaal afgestudeerd in het vak Communicatie, Marketing en PR. Ze heeft gewerkt bij verschillende commerciële organisaties. Een belovende carrière in zicht met een stijgende lijn op de bekende ambitieladder. Na jaren werken kwam ze er achter: maar wat nou als de ladder tegen een verkeerde muur staat? Ze wilde iets betekenen voor haar omgeving en haar ervaringen delen.

Het omgaan met elkaar, respect hebben voor elkaar en met plezier naar school gaan, hoort wat Charlotte betreft bij educatie. Helaas is dit niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Voor Charlotte ook niet. Vanaf groep vier was school een regelrechte ramp. Ze kwam op haar zevende na een verhuizing nieuw in de klas en als snel werd ze het mikpunt van pesterijen. Vakanties waren een adempauze in de pesthel, die duurde tot groep acht. Thuis was ze vrolijk, maar op haar twaalfde had ze haar eerste depressie. Lees haar eerste blog voor meer persoonlijk informatie en visie.

Deze nare ervaringen heeft zij nu aangegrepen om een anti-pestplatform en programma op te richten. Jarenlang is ze op zoek gegaan, naar waar het is misgegaan. Sinds een aantal jaren is ze geen slachtoffer meer. Opbouwen, door eerst verantwoordelijkheid te nemen voor haar eigen leven, doelen vast te stellen, ervan uit gaan dat iedereen iets doet met een reden, eerst gaan begrijpen om dan begrepen te worden en samen te werken. Door deze leercurve is Charlotte, i.s.m. haar team, nu in staat om andere kinderen en volwassenen te helpen. Alles draait om respect en compassie hebben voor elkaar. HeldenZijn is een beweging bestaande uit deze 2 elementen. Iedereen is welkom: van pester tot gepeste. De eerste stap is erover praten, met elkaar, en dat biedt nieuwe perspectieven.

Sinds begin dit jaar werkt Charlotte fulltime aan www.heldenzijn. Dagelijks posts zij haar ervaringen, informatieve blogs rondom Sociale Veiligheid, chat zij met kinderen, beantwoord ze (online) vragen en nog veel meer. Ook geeft zij trainingen op het gebied van Sociale Veiligheid (gericht op anti-pestbeleid) en gastlessen op middelbare scholen.


Wil jij op de hoogte blijven van wat Charlotte allemaal onderneemt, volg dan haar Facebook en Twitter